Categorieën
Marketing

 Hoe kunt u bovenaan in google ?

Zomaar bovenaan in google komen doe je ook niet zomaar. De zoekmachine heeft duizenden resultaten en filtert dit op een aantal voorwaarden bij je zoekopdracht. Aan de hand van die voorwaarden heb je de mogelijkheid om te stijgen in de zoekresultaten van een specifieke zoekterm. De voorwaardes van een zoekmachine worden regelmatig bijgewerkt wat dus ook voor je website moet gelden. Een eenmalige SEO opdracht is niet reëel aangezien het dus bijgehouden moet worden. In deze blog zal je lezen over het bovenaan in google staan.

Bovenaan in Google

Hoe werkt de zoekmachine?

Bovenaan in google komen is geen wetenschap aangezien het aan variabelen hangt en er geen strakke lijn over valt te trekken. Het is zeker mogelijk om doormiddel van veel werk enige vorm van garantie te bieden dat je op de eerste pagina’s beland. Maar hoe zorg je er dan voor dat je beter te vinden bent dan de rest. Ten eerste ben je alleen beter te vinden op het specifieke trefwoord wat je opgeeft. Ten tweede is een relevante pagina misschien wel aansluitend met het trefwoord maar dan kan je alsnog laag eindigen door de kwaliteit van je website. De zoekmachine wordt eigenlijk gestuurd door een algoritme dat kwaliteit en kwantiteit afweegt. Stel je hebt een pagina die perfect aansluit bij het trefwoord; paard. Je onderneming verkoopt of verhuurt daadwerkelijk paarden en de websites staat vol met het trefwoord. Dit is dus nog geen garantie dat je bovenaan in google komt. Google hanteert namelijk ook een kwaliteitscontrole om de geloofwaardigheid en kwaliteit van de website enigszins te filteren. Dit doen ze om zo relevante content te weergeven maar wel op websites die daadwerkelijk gebruikt worden.

Google berekent de waarde

Het is niet zo dat je een drukke website moet hebben om hoog in google te komen maar het gaat om de kwaliteit die op je website staat. Stel dat jij ontzettend veel verwijzingen naar niet bestaande websites en mensen nauwelijks tot geen tijd spenderen op je website. Op dit moment zal ergens in de algoritme van google een alarm afgaan en je website als onbetrouwbaar labelen. Google kijkt nog meer naar of een website gedeeld wordt op sociale medium, of er verwezen wordt naar je url maar ook bijvoorbeeld de leesbaarheid van de teksten die er op staan. Dit is een ingewikkelde algoritme die zeker niet perfect is maar wel werkt! De continue veranderingen aan de voorwaarden is dus het eindeloos bijstellen van de zoekmachine om een zoekopdracht goed te kunnen beantwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *