Categorie├źn
Geen categorie

Gedragstherapie zorgt voor blije honden

Heb je een hond die probleemgedrag vertoont dan zou een gedragstherapeut je van dienst kunnen zijn. Die helpt je de moeilijkheden die je hebt met je hond op te lossen. En dit alles zonder dwang. Een hondengedragskundige steunt je om ervoor te zorgen dat je hond zich goed voelt en lekker in zijn vel zit. Je moet wel bereid zijn om veel met je hond te oefenen en ook eigen gedrag te veranderen.

Gedragstherapie honden

Heb je een hond die overal bang voor is, die agressief is of verlatingsangst heeft dan wil je dit natuurlijk graag verhelpen. Gedragstherapie honden is dan de uitkomst. De therapie zorgt ervoor dat je jouw hond beter leert begrijpen. Je krijgt antwoord op de vraag waarom jouw hond bepaald gedrag laat zien. Welke emotie zit hier achter? Samen met de gedragstherapeut ga je aan het werk om het gedrag van je hond te verbeteren.

Probleemgedrag

Het is irritant als jouw hond opspringt tegen al het bezoek, hij altijd blaft of als hij nooit luistert naar jou. Als je ziet dat jouw hond zich ongelukkig voelt, maakt dat jezelf ook ongelukkig. Bij de therapie wordt gekeken welke emotie aan het slechte gedrag ten grondslag ligt. De oorzaak van bepaald gedrag wordt dus aangepakt in plaats van de symptomen. Nadat is besloten hoe hier het beste aan kan worden gewerkt, ga jij hiermee direct samen met de gedragstherapeut aan de slag. Dit zal de band tussen jou en je hond ten goede komen. Jij begrijpt hierdoor jouw hond beter en kan hem helpen zijn gedrag te verbeteren.

Puppycursus

Veel probleemgedrag bij jonge honden kun je voorkomen door een individuele puppycursus te volgen. Zo maak je samen met je puppy een goede start. Door een puppycursus op maat leer je de behoeftes van je nieuwe hondje kennen. Hij kan in zijn eigen tempo kennismaken met zijn nieuwe leefomgeving. Door individueel te trainen in zijn eigen huis leert jouw pup goed gedrag aan. Dit zorgt voor een blije hond en een blije baas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *