Categorie├źn
Geen categorie

Enkele voordelen van cloud-oplossingen

De laatste jaren maken steeds meer bedrijven gebruik van Cloud oplossingen. Waarom? Omdat ze tot 25% kunnen besparen. In de eerste plaats hoeven bedrijven niet meer te investeren in de aanschaf van servers of software om te kunnen werken, aangezien alle gegevens in één pakket worden opgeslagen. In principe bespaar je met Cloud oplossingen aanzienlijk op apparatuurkosten. Tegelijkertijd zullen de onderhoudskosten beperkt blijven.

Andere voordelen van Cloud oplossingen

De oplossingen Clouds helpen je niet alleen om ruimte en geld te besparen, maar bieden managers en medewerkers ook gemakkelijk toegang tot alle gegevens die zij nodig hebben om het bedrijf te runnen. Bovendien kunnen de gegevens vanuit elke stad via mobiele telefoons worden geraadpleegd. Ook moet erop worden gewezen dat Cloud oplossingen de risico's vermindert die gepaard gaan met intern serveronderhoud, om nog maar te zwijgen van het feit dat al je software dagelijks up-to-date zal zijn. Dit bespaart je uiteindelijk veel tijd bij het beheer van je gegevens.

Zijn er risico's verbonden aan het gebruik van Cloud oplossingen?

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 30% van 's werelds toonaangevende bedrijven Cloudoplossingen gebruikt. Als sommige bedrijven nog aarzelen om de sprong te wagen, komt dat omdat ze bang zijn geen toegang tot hun gegevens te hebben. Bovendien is er het probleem van de veiligheid. Maar op dit punt moet je weten dat de servers in een datacentrum beter beveiligd zijn dan die binnen bedrijven.
Aan de andere kant zijn sommige mensen bang om hun gegevens in handen te geven van een externe provider. Dat alles hangt af van wie je vertrouwt. Vandaag de dag bieden verschillende bedrijven hun diensten op dit punt aan en het is dan ook raadzaam waakzaam te zijn. In principe zijn cloudoplossingen risicoloos, zolang je ervoor zorgt dat je je tot de juiste externe provider wendt. Dit alles zal je helpen het gewenste resultaat te bereiken en tegelijkertijd je gegevens te beschermen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *