Categorie├źn
Geen categorie

De aankoop van een scooter geeft je veel voordelen

Een scooter is een snellere en goedkopere manier om je te verplaatsen dan een auto. Inderdaad, het is een zuinige oplossing, het verbruikt minder dan een auto ongeveer 2,5 liter per 100 km voor de minder dan 125 cm³, gemiddeld 3,6 liter per 100 km voor de meer dan 125 cm³ en in de 5,6 liter voor de maxi-scooters. Bovendien zijn reserveonderdelen goedkoper dan bij een auto. Ook zorgt een Scooter kopen voor minder files, omdat je er minder tijd in doorbrengt, wat een groot voordeel is en niet alleen in tijd ook voor het milieu. Door hun gebruiksgemak maken ze het ook gemakkelijk om op parkeerplaatsen te parkeren. Het is duidelijk dat de elektrische scooter niet vervuilend, zuinig en gemakkelijk te besturen is. Voor de extra veiligheid op de weg zou je ook een helm kunnen dragen. Want een scooter gaat veel sneller dan een fiets en bij een ongeluk ben je net even iets meer beschermt. 

De prijs van een scooter

Als je meer houdt van een 100/125 cc tweewieler, kun je rekenen op ongeveer 4000 euro voor een nieuwe scooter. Anders, bij gebrek aan middelen, kun je ook kiezen voor een tweedehandse Scooter, ze kosten tussen 1000 en 2000 euro voor een tweewieler in goede staat. Met uitzondering van de driewielige scooters, is de Quadra 300 3D verkrijgbaar vanaf 6000 euro. Voor een Piaggio Yourban, gaat de rekening boven de 6100 euro. Voor een driewielige scooter van Peugeot heb je minstens 9000 euro nodig. Ten slotte varieert de prijs van een scooter naargelang het merk en de onderdelen. Je kunt ook letten op verschillende promoties op nieuwe scooters of mogelijkheden om een gebruikte scooter te kopen. 

De beste tijd om een scooter te kopen

Wat tweedehands scooters betreft, komen de beste aanbiedingen in het voorjaar. En is het gemakkelijk om een scooter te vinden die perfect aan jouw verwachtingen voldoet. Anderzijds blijven in de winter de mogelijkheden om een keuze te maken voor je juiste scooter wat beperkt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *